חברת התשתיות רימון גייסה 250 מיליון שקל בהנפקה ראשונה לציבור
קבוצת התשתיות והאנרגיה רימון השלימה בסוף השבוע הנפקה ראשונה של מניותיה לציבור, ובימים הקרובים תתחיל להיסחרבבורסה. רימון גייסה ממשקיעים מוסדיים 250 מיליון שקל בהנפקה שבוצעה לפי שווי של מיליארד שקל לפני הגיוס, ו-1.25 מיליארד שקל אחריו.
המשקיע המוסדי הגדול בהנפקת רימון היא חברת הפניקס, שהחזיקה לפני ההנפקה ב-19.9% ממניות רימון, ורכשה 10% מההנפקה, כך שהיא מחזיקה עתה ב-17.9% מהחברה . רימון מייעדת את תמורת ההנפקה למימון צמיחתה בשנים הקרובות בישראל ובחו”ל.
רימון, שבשליטת יוסי אלמלם (23.8%) ומיגר (שבבעלות 39 קיבוצים ושני מושבים, בשליטת אגודת גרנות), מחזיקה ב-56.3% מהמניות. החברה פעילה בכמה מגזרים בתחום האנרגיה. המגזר הראשון הוא ייזום, תכנון, מימון, הקמה ותפעול של פרויקטים לחלוקת גז טבעי באזור חיפה, הצפון ובאזור ירושלים ובית שמש, על פי רישיון ל-25 שנה.
החברה מייצרת חשמל באמצעות גז טבעי במתקני ביו־גז, חוות רוח ומתקנים פוטו־וולטאים; ניהול רשתות חשמל. מגזר שלישי הוא וייצור חשמל בטכנולוגיה של קו־גנרציה במפעלים, בהקמת מתקני ביו־גז.
רימון, באמצעות החברה הבת מי־רם, פועלת כמחלק חשמל בתשעה קיבוצים ובמושב אחד, ומספקת שירותי ניהול חשמל ב-25 יישובים ל-11 אלף לקוחות מחוברים.רימון מעריכה שכאחראית על ניהול משק החשמל של קיבוצים מעבר לנקודת החיבור לרשת החשמל הארצית, יש לה פוטנציאל להתרחבות לתחומים כמו אגירת אנרגיה, ניהול רשת חכמה, וכן לתחומים של ייצור חשמל בתחנות קו-גנרציה ואנרגיות מתחדשות במגזר הכפרי.
מאגר מי קולחין בצפון הנגב שהקימה חברת רימוןיחצ רימון
בנוסף, רימון היא ספקית המים הפרטית הגדולה בישראל. היא הבעלים והמפעילה של עשר חברות לאספקת מים וקולחין לשימוש חקלאי, כולל אגירה, שאיבה ואספקה. היא מחזיקה ב-40 בארות, מקימה 20 מתקנים לטיפול במים, מספקת מים בהיקף של 40 מיליון מ”ק בשנה, והיא הבעלים והמפעילה של תשתיות לפינוי תמלחות למפעל של חברת טכנולוגיה בינלאומית בדרום. מגזר זה ייצר רווח תפעולי של 7 מיליון שקל במחזור של 27 מיליון שקל ב-2020, שבה ירדו ההכנסות ב-5.5% בשל החורף הגשום, שהקטין את כמויות המים לחקלאים.
המגזר השלישי, התחום הצומח ביותר של החברה, הוא ביצוע פרויקטי תשתית מורכבים בישראל – כולל הקמת מערכות הולכת מים וביוב, מאגרים ובריכות תפעוליות, וכן קידוחים אופקיים ומנהור לתשתיות זורמות ותחנות שאיבה לביוב מים וקולחין.
רימון, באמצעות החברה הבת רימון קידוחים, מבצעת את העבודות בשתי טכנולוגיות עיקריות: התקנת צנרת בדחיקה וקידוחים אופקיים. פרויקטי הדגל של החברה בתחום זה הם הנחת הצנרת (בשותפות עם חברת התשתיות הספרדית TerraTest) באורך של 8 ק”מ מהים למתקן ההתפלה שורק 2 עבור חברת הנדסת התפלה (IDE), ושיקום וחידוש של קו ההולכה הראשי של איגודן בבת ים.
מגזר זה ייצר רווח תפעולי של 35 מיליון שקל במחזור של 219 מיליון שקל ב-2020, בהשוואה לרווח תפעולי של 19 מיליון שקל במחזור של 169 מיליון שקל ב-2019. רימון צופה צמיחה מואצת בתחום זה בשל צפיפות האוכלוסין, שמחייבת מנהור של תשתיות קיימות. צבר העבודות של רימון בתחום התשתיות צמח ב-84% בסוף 2020 לעומת סוף 2019 – ל-957 מיליון שקל.
מגזר הפעילות הרביעי של רימון, שנמצא עדיין בשלבים מוקדמים, הוא ביצוע פרויקטים של תשתיות מים באזורים חקלאיים ועירוניים במערב אפריקה. החברה חתמה עם ממשלות טוגו וחוף השנהב על הסכם לביצוע שני פרויקטים בהיקף כספי כולל של 700 מיליון שקל, שנמצאים בשלבי סגירה פיננסית.
רימון, שהוקמה ב-1997, הציגה רווח של 25 מיליון שקל במחזור של 255 מיליון שקל ב-2020. ההכנסות של החברה ב-2020 על בסיס איחוד יחסי של חלקה בחברות מוחזקות הגיעו ל-365 מיליון שקל, והרווח התפעולי התזרימי הסתכם ב-50 מיליון שקל.
אפסילון חיתום, פועלים איי.בי.איי ולאומי פרטנרס הובילו את ההנפקה, ומשרד עו”ד אגמון ושות’ רוזנברג הכהן ושות’ וחברת רואי החשבון והייעוץ דלויט ברייטמן אלמגור זהר ושות’ וחברת הייעוץ בטא פייננס ליוו את ההנפקה
Related Posts
See AllSkip to navigationSkip to content Discover Latest Obsessions These are the core obsessions that drive our newsroom—defining topics of...
The testimony in today’s Congressional investigation into the events of Jan. 6, 2021 was brutal. Witnesses described the melee that...
Skip to navigationSkip to content Discover Latest Obsessions These are the core obsessions that drive our newsroom—defining topics of...
Comments