אל על מבקשת מהמדינה לבטל את ההנפקה ונערכת לפיטורי 300 עובדים נוספים
חברת אל על ביקשה ממשרד האוצר לבטל או לדחות את ההנפקה שנדרשה לבצע על פי הסכם עם המדינה, עד לסוף יולי 2021.
אל על קיבלה תשלום של 210 מיליון דולר מהמדינה בתחילת מאי 2021 תמורת שירותי הטסה של מערך אבטחת המטוסים ב-20 השנים הקרובות. כחלק מההסכם, התחייבה אל על לבצע הנפקת מניות, אופציות או תמהיל של השתיים עד סוף יולי 2021, בהיקף מינימלי של 105 מיליון דולר. בעלת השליטה באל על, חברת כנפי נשרים בבעלות קני רוזנברג, התחייבה להזמין בהנפקה בסכום של 43 מיליון דולר לפחות.
אל על לא הוציאה עד כה דיווח מיידי לבורסה, אף שההנפקה אמורה להתבצע בתוך חמישה ימים לכל המאוחר, ולמרות שהחברה אינה מתכננת לבצע אותה מזה שבוע לפחות. על פי ההסכם בין המדינה לבין אל על, הוגדרה אי עמידה בהתחייבות זו כהפרה יסודית של ההסכם.
יו”ר ההסתדרות ארנון בר-דודעופר וקנין
אל על יחד עם ישראייר וארקיע פנו בשבוע שעבר לראש הממשלה נפתלי בנט בקריאה לדיון בהול במצב התעופה הישראלית, וציינו כי החלטות הממשלה כולל הטלת חובת בידוד למדינות נוספות גם למחוסנים, דחיית כניסת תיירים מחוסנים ובידוד גורף לילדים – הביאו את חברות התעופה למצב שבו יש ספק בנוגע ליכולתן לשרוד את המשבר.
החברות אף ביקשו פיצוי לענף התעופה, בדומה לכלל הענפים במשק, פנייה שלא נענתה. כמו כן ביקשו לבטל את הדרישה שחברות התעופה יקיימו הנפקה בחודש יולי ויצטיידו במטוסים. החברות טענו כי במצב העניינים הנוכחי בענף התעופה אין מקום לביצוע הנפקה או רכישת מטוסים נוספים.
אל על סובלת ממצוקת מזומנים בעקבות פנייתו של ראש הממשלה נפתלי בנט שלא לטוס. זאת לאחר ביצועים טובים יחסית בחודש יולי 2021, שבו צופה רשות שדות התעופה שאל על תטיס 204 אלף נוסעים (נתח שוק של 22% הגבוה בנתב”ג) בתפוסה של 71%, ישראייר תטיס 52 אלף נוסעים בתפוסה של 54% ותהיה חברת התעופה השישית בגודלה בנתב”ג, וארקיע תטיס 33 אלף נוסעים בתפוסה של 62% ותהיה החברה השביעית בגודלה בנתב”ג.
מטוס אל עלJACK GUEZ / AFP
קריאתו של ראש הממשלה גורמת למיעוט הזמנות ומקטינה משמעותית את היקף המקדמות שהחברה מקבלת מלקוחותיה – שהוא אחד המקורות העיקריים להון החוזר של החברה.
חלק נוסף מהמצוקה נובע מהחזרה של עובדים מחל”ת כחלק מההיערכות לחזרה לפעילות תעופתית שגרתית שאינה מתממשת לפי שעה בשל התפשטות הווריאנט דלתא.
אל על דווחה אתמול על כך שהאריכה את החל”ת ל-1,371 מעובדיה לעומת 2,225 עובדים שהחופשה ללא תשלום הוארכה עבורם ב-17 ביוני 2021 כך שנראה שהחברה החזירה בחמשת השבועות האחרונים 854 עובדים מחופשה.
בתוך כך נערכת אל על להתייעלות נוספת שתכלול על פי הערכות פיטורי 300-400 עובדים נוספים. זאת לאחר שפיטרה 1,900 עובדים לאחר כניסת ההסכם בינה לבין המדינה לתוקף. במרכז הסכם זה עמדה הזרמה של 210 מיליון דולר לחברה.
אתמול התקיימה פגישה בין עמיקם בן צבי, יו”ר אל על, דריל הגלר, דירקטור באל על ושותפו של קני רוזנברג בעל השליטה, לבין יו”ר ההסתדרות ארנון בר דוד. בפגישה הביאו נציגי אל על לידיעתו של בר דוד את הצורך בביצוע התייעלות נוספת בשל התמשכות משבר הקורונה שגורמת שוב ושוב לדחייה בחזרה לפעילות מלאה בענף התעופה.
Related Posts
See AllSkip to navigationSkip to content Discover Latest Obsessions These are the core obsessions that drive our newsroom—defining topics of...
The testimony in today’s Congressional investigation into the events of Jan. 6, 2021 was brutal. Witnesses described the melee that...
Skip to navigationSkip to content Discover Latest Obsessions These are the core obsessions that drive our newsroom—defining topics of...
Comments