top of page

Πανδημία: Το «pingdemic» και οι καλοκαιρινές συγκρίσεις -Nova

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Χθες, 21 Ιουλίου, η Ελλάδα είχε σε μέσο όρο των επτά τελευταίων ημερών 8 νεκρούς, 124 διασωληνωμένους και 2.568 κρούσματα. Η διαφορά με την ίδια μέρα του 2020 είναι σχεδόν χαώδης, καθώς τότε είχαμε 0 νεκρούς, 12 διασωληνωμένους και μόλις… 25 καταγεγραμμένα κρούσματα. 100 φορές λιγότερα!

Προφανώς η συντριπτική πλειονότητα των διασωληνωμένων και των νεκρών που καταγράφονται τώρα προέρχεται από προηγούμενη περίοδο, από το τρίτο κύμα της πανδημίας που έπληξε τη χώρα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ήδη τώρα έχουμε, σύμφωνα με υπολογισμούς, από 7 έως 12 νέους διασωληνωμένους την ημέρα, αλλά και ότι ο αριθμός των νεκρών ανά ημέρα παρουσιάζει μια μικρή αυξητική τάση, σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, όταν το 50% του πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο, για το τι μπορεί να συμβεί μόλις αρχίσει να χαλάει ο καιρός.

Ας μην ξεχνάμε πως από το «σχεδόν μηδέν» του περσινού Ιουλίου οδηγηθήκαμε στο πρώτο μεγάλο κύμα της πανδημίας, τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου. Το λένε άλλωστε και οι επιστήμονες. Πρέπει ο ρυθμός των εμβολιασμών να προλάβει την (περίπου νομοτελειακή κατ’ αυτούς) επέλαση του 4ου κύματος, για να αποφύγουμε τις πιο δυσάρεστες συνέπειες.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΙΙ: Μπορεί να αποφύγουμε τα γενικευμένα λοκντάουν και τις σοβαρές νοσηλείες (άρα και τους θανάτους) χάρη στον εμβολιασμό, όμως αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι θα αποφύγουμε και τις οικονομικές συνέπειες, αν ξεφύγουν τα κρούσματα. Ήδη στην εμβολιασμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό Βρετανία συμβαίνει το εξής:

Οι επαφές των κρουσμάτων, είτε είναι εμβολιασμένες είτε όχι, πρέπει να μπουν σε καραντίνα για αρκετές μέρες, όπως συνέβη αυτές τις μέρες και με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Το σχετικό σήμα το λαμβάνουν οι επαφές κρουσμάτων μέσω μηνύματος στο κινητό τους, που αποκαλείται «pinging».

Oταν όμως τα κρούσματα είναι δεκάδες χιλιάδες κάθε μέρα, αυτό οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς ατόμων που μπαίνουν σε καραντίνα, δημιουργώντας σοβαρές δυσχέρειες, π.χ. στις αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής, αλλά και στο λιανεμπόριο, την εστίαση κ.λπ., σε τομείς δηλαδή που δεν προσφέρονται για «τηλεργασία».

Το φαινόμενο μάλιστα απέκτησε και τη δική του ονομασία στη Βρετανία: «Τhe pingdemic»!

ΝΤΕΡΜΠΙ: Σε… σκληρές διαπραγματεύσεις έχουν μπει η Cosmote TV, από τη μία, και η NOVA, από την άλλη, διεκδικώντας συμφωνίες με κάθε μία από τις ομάδες της ελληνικής Super League ξεχωριστά.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, το σίγουρο όμως είναι ότι ακόμα δεν έχει μπει καμία υπογραφή. Διαφαίνεται, πάντως, από τις διαπραγματεύσεις ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα «σπάσει» στα δύο.

Πληροφορίες θέλουν την Cosmote TV πιο κοντά σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ενώ η NOVA, κατά ορισμένους, έχει κατ’ αρχάς συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Υπενθυμίζεται ότι Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος δεσμεύονται με συμβόλαιο με τη Nova για έναν ακόμη χρόνο.

Τόσο η τελευταία όσο και η Cosmote TV κάνουν «παιχνίδι» και με τις υπόλοιπες οκτώ ομάδες, προκειμένου να ολοκληρώσουν το «μπουκέτο» του αθλητικού τους περιεχομένου.

Ο χρόνος πιέζει, ωστόσο ακόμα δεν έχουν υπογραφεί συμβόλαια. Μάλιστα υπάρχουν και κάποιοι που δεν αποκλείουν τελικά να υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι να κλείσουν οι συμφωνίες.

Πάντως ένα είναι το δεδομένο. Ότι αναμένονται τεκτονικές αλλαγές, μια και μετά από 20 τουλάχιστον χρόνια η Super League θα χωριστεί σε δύο πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης. Έτσι οι συνδρομητές θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα έχουν μία ή δύο συνδρομές, αλλάζοντας ουσιαστικά και τις ισορροπίες στην αγορά.

Γι’ αυτό και το σκληρό… μαρκάρισμα στις ελληνικές ομάδες.

0 views0 comments

Related Posts

See All

This is not a Games

Skip to navigationSkip to content Discover Latest Obsessions These are the core obsessions that drive our newsroom—defining topics of...

Comentários


No tags yet.
bottom of page